Sonia Peronaci

Sonia Peronaci
Il cantiere di Sonia Peronaci

sonia peronaci

Chefskock: Sonia Peronaci
Restaurang: Il cantiere
Ort: Milano (Italien)
Färger: Calacatta – Golv och Bänkskivor

Neolith® har varit det material som de italienska arkitekterna Colombo Experience valt för att designa “Il Cantiere de Sonia Peronaci” i Milano (Italien). Det nya tvärvetenskapliga rummet av Sonia Peronaci - känd italiensk chefskock, TV-presentatör, författare och bloggare – att användas för evenemang och som TV-studio för att spela in några av hennes senaste recept.

Med syfte att kombinera gastronomins värld med den arkitektoniska, valde inredningsarkitekterna balansen mellan hemmets elegans och hantverk.

“Detta utrymme var tänkt som ett stort kök, ett kontor, ett gemensamt arbetsområde. Ett laboratorium av idéer, ett evenemangsområde och samtidigt som ett konstgalleri. Därför var nyckeln att skapa ett mångsidigt utrymme som kunde anpassas till de olika kraven, såväl studenternas som företagarnas, när de ska organisera sina respektive evenemang. Därför var det viktigt att det var ett tvärvetenskapligt och innovativt utrymme som kunde samverka med den traditionella italienska designen”, bekräftar Francesco Lopes, partner till Sonia Peronaci.