Gourmet

Upptäck den höga hållfastheten och designen av köksbänkskivorna NEOLITH®

Gourmet

Upptäck den höga hållfastheten och designen av köksbänkskivorna NEOLITH®
neolith jordi artal cover face

Desde siempre, la pasión de Artal ha sido la gastronomía. Creció en Canadá y desde pequeño ayudaba a su madre y su abuela a preparar las comidas familiares, descubriendo así la tradición gastronómica de la pequeña localidad cercana a Tarragona de la que procedían.

Una visita a España en 2002, donde se reencontró de lleno con la evocadora gastronomía española, sacó a flote sus recuerdos de una infancia frente a los fogones junto a su familia. Fue entonces cuando supo que quería abrir su propio restaurante.

Neolith Jordi Cruz

Jordi Cruz är den yngsta spanska chefskocken som förärats en första stjärna. Framför ABaC Restaurant&Hotel i Barcelona med 3* Michelin betraktas han som en referenspunkt på den spanska kulinariska scenen för sin “evolutionäraoch rastlösa matlagningskonst, baserad på produkt, kreativitet och tradition”, vilket samtidigt definierar honom själv.

Neolith Nonna Paperina

Tiziana Colombo, mer känt som Nonna Paperina, är ett av det italienska kökets pouläraste ansikten. Ursprungligen motiverad av sin dotters allergi mot mjölkproteiner, har hon under mer än 30 år ägnat sig åt världen av matintoleranser.

Neolith Herman Den Blijker

Herman Den Blijker är ett av de mest kända namnen inom det holländska köket, det dolda kulinariska geniet bakom namnet på välrenommerade restauranger som De Engel, De Jachtclub Hillegersberg, Zeezout, Rosso, Las Palmas och Hofstede Meerzigt.

Frukten av hans överväldigande personlighet kan åtnjutas i hans senaste restaurang, Goud, i Rotterdam, där han erbjuder en verkligt original upplevelse för gästerna. Projektet som utvecklats i samarbete med den unga och begåvade chefskocken Nick de Kousemaeker, syftade till att skapa en inredning som överraskade och fascinerande, precis som de kulinariska skapelser som skulle komma från hans kök.

<strong>Chefskock</strong>: Quim Casellas

Hotel Casamar är en lokal referenspunkt i Llanfranc, Girona. Denna gastronomiska institution, erkänd på många ställen, är en familjeanläggning som drivs av ägaren Quim Casellas vars kulinariska upplevelse har betjänat anläggningens restaurang med den mest eftertraktade utmärkelsen: Michelin-stjärnan.

Neolith Marco Parizzi

Omgiven av emblematiska platser och resterna av det klassiska Italien, är Parizzi inte vilken restaurang som helst. I ett så historiskt och inspirerande område förlitade sig chefskocken Parizzi på Zaha Stone från Neolith® för att reformera sin matlagningsskola, en hyllning till miljöns skönhet. Stenens stilfulla mönster kännetecknas av dess fina vita vener i motsägelsefulla riktningar på en vacker silverbakgrund som framhäver den historiska estetiken i dess rika interiörarkitektur.

Paco Perez Chef

Miramar är genomförandet av en familiedröm, ett professionellt projekt som går tillbaka till 1939 när det bara var ett anspråkslöst litet hotell på stranden i Llançà (Girona). Först 1984 då Paco Pérez gifte sig med ägarinnan och de sedan tillsammans skapade restaurangen som tilldelades två Michelin-stjärnor utvecklades den till det den är känd för idag.

Se fler chefskockar